l
مزیت های روش FFF
مزیت های این روش در آن است که از این قطعه ها و نمونه های چاپ شده می توان در پلاستیک های استاندارد به کار برد. نمونه ای از مثال می توان به پرینت گلدان خانگی اشاره کرد. در این روش نسبت اندازه گیری برای چاپ ابعاد اشیا مثبت و منفی ۰٫۱۷۸ mm است وبه دلیل خاصیت فیزیکی و نوع مواد مصرفی باعث شده است که از شی پرینت شده بتوان در خیلی جاها استفاده کرد. در حرفه هاییی که برای ساخت نمونه باید ظرافت خاصی در آن ها باشد و قبل از تولید بسیار وریخته گری این پرینت های سه بعدی استفاده می شوند. در کارگاه ریخته گری برای تولید یه نمونه خوب باید یه سری موارد از جمله شیب دادن دقیق و ایجاد حفره و موارد دیگر رعایت شود. تکنولوژی FFF باعث ساخت نمونه با دقت بسیار بالا بعد از دادن نمونه طراحی به آن می شود. از این روش می توان در صنایع بسیار بزرگ مانند خودروسازی استفاده کرد.
از دیگر جوامعی که از این پرینترهای سه بعدی بسیار استفاده می کنند پزشکان هستند. چاپ بافت مورد نظر به صورت دقیق می تواند به آن ها اطلاعات خوبی در این مورد بدهد تا بتوانند جراحی خوبی داشته باشند و همچنین مدت زمان عمل کمتر شود.
پرینت FDM به نسبت راحت است به گونه ای که کاربران می توانند از نوع معمولی آن استفاده کنند.
معایب این روش
از معایب دیگر این روش می توان به این اشاره کرد که در بعضی موارد دقت در ساخت نمونه بسیار پایین است و در بعضی موارد آنچنان باید در ساخت نمونه دقت لازم را به کار که صفحه ی ساخت به صورت دقیق تنظیم شود و ممکن است پس از چندبار استفاده ناهمسان شود و در راستای محور Z تنظیمش به هم بخورد که آن را باید دوباره تنظیم کرد. در ساخت یک سری از نمونه ها باید زیر صفحه ساخت را توسط پیچ هایی که به آن وصل است تنظیم نمود تا فاصله آن با دهانه نازل تنظیم شود تا مواد به صورت مناسب روی سطح چاپ ریخته شود و بچسبد. عیب دیگری که در این روش وجود دارد موادی که به عنوان ساپورت استفاده می شوند به مقدار زیاد دور ریخته می شوند.
نرم افزار
داشتن نرم افزار مناسب برای طراحی نمونه ای که قرار است چاپ شود بسیار در ساخت مدل کمک می کند که این نرم افزار ها رو کمپانی هایی که این پرینت ها رو تولید می کنند به همراه آن به کاربر می دهند. داشتن ساپور یا نداشتن و نوع ماده ای که مصرف می شود درجه حرارت چاپگر و تغییر سایز و چرخش و…. را می توان با این نرم افزارها تنظیم کرد.
فایل مورد استفاده وبین المللی نرم افزارهای سه بعدی .STL است که پس از یک سری تغییرات فایلی را به کاربر تحویل می دهد که مورد استفاده همان پرینتر شرکت مورد نظر است. کاربر می تواند آن فایل را با استفاده از USB یا حافظه به دستگاه وصل کند.
مواد مصرفی
مواد مصرفی نیز یکی دیگر از اساسی ترین فاکتور های یک مکانیزم کاری برای پرینتر های سه بعدیست . شاید بتوان یکی دیگر از نقاط قوت پرینتر های FFF را توانایی در چاپ سه بعدی در محدوده ی وسیعی از مواد مصرفی دانست . این گونه پرینتر های سه بعدی در ابتدای تولد خود معمولا تنها قادر بودند تا پلاستیک هایی از جنس ABS را چاپ کنند ولی حالا با پیشرفت روزانه ی این صنعت پرینتر های جدید قادرند تا مواد مصرفی همچون کامپوزیت و بیوکامپوزیت های PLA ، فیلامنت های حلال در آب ( PVA ) که معمولا برای ساختار ساپورت استفاده میشوند ، فیلامنت هایی از جنس نایلون ، پلاستیک منعطف (Flexible) ، ترموپلاستیک های سخت مهندسی و حتی فیلامنت های چوبی و سنگی را چاپ کنند .