l

آشنایی با روش های مختلف چاپ سه بعدی FFF (بخش اول)

همان گونه که اطلاع دارید پرینت های سه بعدی اشیا را با راه های گوناگون تولید می کنند. کلمه ی FFF مخفف شده ی (Fused Filament Fabrication) است و این به معنی ایجاد رشته های فیلامنتی به صورت حرارتی می باشد. به طور پیش فرض ذهن مخاطبان  از پرینت سه بعدی با تکنولوژی FDM یاد می شود. روش FFF از محبوب ترین و اولین ترین روش چاپ سه بعدی است که به صورت رایج در میان مردم کشورهای مختلف رواج یافته است. این نکته را در نظر داشته باشید که همه چاپگرها (۳ بعدی)  فقط با این روش کار نمی کنند. کلمات FDM(Fused Deposition Modeling) و (Fused Layer Manufacturing) خیلی کم در میان مردن شنیده است با این حال که این ها کاملا با هم مترادف هستند و فقط با روش FFF مطلق می شود.

طرز کار این روش

در تکنولوژی FFF یک سری رشته هایی فیلامنتی هستند که آن ها را قرقره ای از جنس خودشان نگه می دارد که آن ها در داخل  یا روی دستگاه قرار دارند. این رشته ها به وسیله اکسترودر به دهانه ی نازل وارد می شود و در آن قسمت توسط جریان الکتریکی بسیار قوی که دمای بالایی را تولید می کند ذوب شده و به وسیله ی همان نازل روی صفحه ی پرینت به صورت ورقه ورقه روی هم ریخته می شود تا در نهایت خروجی حاصل شود. در ابتدای این روش صفحه چاپ بالا قرار داشته و در فاصله ی بسیار کم در حد میلی متری از نازل قرار گرفته است که وقتی لایه ها رو آن ریخته می شود به وسیله کلگی اصلی به آرامی پایین آمده تا به همین گونه لایه ها روی هم قرار بگیرند.

اکسترودر در این نوع از چاپگرها در راستای محور افقی و عمودی به حرکت در آمده و وقتی صفحه ی ساخت در راستای محور Z به سمت پایین حرکت می کند ارتفاع قطعه ی چاپ مشخص می شود. این گونه پرینترها با حرارت بسیار بالا کار می کنند برای همین باید در حین عمل پرینت صفحه ی ساخت و فضای چاپ گرم باشد.  ، برای مثال برای چاپ مواد مصرفی پلاستیک ABS دمای محیط پرینتر از ۳۸ تا ۴۵ درجه سانتی گراد ، دمای صفحه ی چاپ ۱۳۰ درجه سانتی گراد و دمای دهانه خروجی نازل ها به ۲۴۵ درجه سانتی گراد می رسد . در شکل زیر می توانید اجزای این سیستم را به همراه نام آن ها مشاهده کنید .

پرینت سه بعدی-روش های مختلف چاپ

FFF می تواند یک یا دو نازله باشد. بیشتر این پرینترهای سه بعدی  برای تولید صنعتی  و نمونه سازی تک نازله هستند اما بعضی از کمپانی ها از پرینترهایی استفاده می کنند دو نازله هستند و دارای یک اکسترودر هستند. این موضوع دو دلیل دارد:

۱- ساخت قطعه با هر رنگ متفاوت با نازل های جدا
۲- یک نازل با ساپورت خاصی پر شود.(مانند تصویر بالا) تا بعد از چاپ ساپورت جدا شده و با رنگی خاص مشخص شده باشد و اگر جنس ساپورت از جنس حل شونده باشد به راحتی در آب حل شود و فقط شی ء اصلی باقی بماند.

این سوال تا حالا برای شما پیش آمده است که کلمه ی نگهدارنده یا همان ساپورت برای چه در این صنعت به کار برده می شود؟ عکس پایین یه نمونه ۳ بعدی است که بعد از طی فرایند کامل چاپ می شود. این قسمت های به رنگ سبز همان ساپورت هستند. کار حفظ  و نگهداری از موادی که از نازل خارج می شنود وظیفه ی ساپورت است. در عکس بعدی چون این مواد آبی رنگ یک سری حفره ای دارند در صورت استفاده نکردن از ساپورت که همان ماده ی سفید در زیر قطعه آبی هست هنگام عملیات چاپ به خاطر نیرو جاذبه  و  خاصیت ذوب شدگی خود شکل اصلی اش از بین می رود و مدل چاپ خراب می شود.

پرینتر سه روش FFF-بعدی

پرینتر 3 بعدی

ساپورت به خاطر نازک بودن به راحتی از نمونه جدا شده و شایان ذکر است در مدل هایی که یک رنگ دارند و ساپورت بسیار ظریف می باشد در آخر به راحتی به وسیله کاربر از قطعه جدا می شود.

در بخش بعد ادامه دارد…

پرینت 3 بعدی
پرینت 3 بعدی
ما ایده های شما را سریع تر از رسم روی کاغذ به واقعیتی ملموس مبدل می کنیم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *