l
شاید برای شما پیش آمده باشد که از خود بپرسید ساپورت در تکنولوژی پرینت سه بعدی چه کاربردی دارد؟ و چه تاثیری روی کیفیت و قیمت پرینت سه بعدی خواهد گذاشت؟ آیا ساپورت گذاری در ساخت قطعات با پرینتر سه بعدی مهم می باشد؟
همانطور که می دانید قطعات ساخته شده با پرینت سه بعدی به صورت لایه لایه می باشند که ابتدا باید لایه قبلی وجود داشته باشد تا لایه ای بعد از آن تشکیل گردد. اما ضرورت استفاده از ساپورت در پرینت سه بعدی مشروط بر این است که قطعه مورد ساخت چه مقدار پیچیدگی دارد و نوع تکنولوژی دستگاه چگونه می باشد.
قبل از اقدام به ساپورت گذاری ابتدا به ساختارهای درونی آن و همچنین تکنولوژی پرینت سه بعدی خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید نتیجه ی مطلوبی دریافت کنید. به دلیل آن که ساپورت ها در مدل نهایی قطعه باید جدا شوند ممکن اثرات نامطلوبی بر روی قطعه مانند لک یا زبری به وجود بیاورند که ناخوشایند است به همین دلیل باید حتما به ساختار ساپورت توجه نمائید.
در این مطلب سعی داریم تا درباره ی ساپورت گذاری در پرینت سه بعدی و نحوه ی استفاده از آن در روش FDM و چگونگی استفاده از آن را شرح دهیم.
ساختار ساپورت ها در روش FDM
روش FDM در پرینت سه بعدی یک مدل سازی جوش خوردگی رسوبی می باشد که در ادامه ی مسیری که از قبل تعیین شده است رشته ی ذوب شده را روی سطح ساخت اکسترود می کند. سطح در صورتی به صورت جامد در می آید که همان ماده ی اکسترود شده می باشد که سرد شده است وبه عنوان پایه ای برای لایه بعدی محسوب می شود تا ماده بر روی آن گذاشته شود. در صورتی جسم کامل خواهد شد که هر لایه به همین منوال روی هم اجرا گردد.
در چه زمانی ضرورت استفاده از ماده ی ساپورت در FDM ضرورت پیدا می کند؟
در FDM هر لایه با استفاده از یک سری تارهای ریز به هم متصل شده است که تشکیل یک سری رشته های گرم را داده است. هر تار در هر لایه به تار قبلی خود به صورت ذره ای بسط داده شده است و چاپ می شود. با استفاده از این فرآیند در پرینت سه بعدی می توانید مدلی بسازید که دارای زاویه ی ۴۵ درجه باشد و هرلایه در آن مدل از لایه قبلی خود گسترده تر می باشد. در صورتی که مدل شما دارای زاویه ی بیش تر از ۴۵ درجه باشد باید حتما ساپورت گذاری برای آن انجام شود تا لایه را به خوبی نگه دارد و جسم در هنگام پرینت خراب نشود.
ساپورت گذاری و پل زدن
البته در مبحث که در بالا ذکر شد مورد خاصی هم وجود دارد که به آن پل زدن می گویند و در صورتی که مواد، داغ باشند می توانید بین دو نقطه پل بزنید. این روش به شما کمک می کند تا دیگر نیازی به ساپورت گذاری در پرینت سه بعدی نداشته باشید و جسم دارای کمترین بیرون زدگی باشد. اما در صورتی که طول از ۵ میلی متر بیشتر شود باید از ساپورت حتما استفاده گردد تا سطح نهایی دقیق تر ایجا شود.
حروف YHT در ساپورت گذاری در روش (FDM (ABS
اگر این سه حروف را به عنوان مدلی سه بعدی در پرینت سه بعدی در نظر بگیرید:
• به دلیل آن که بازوهای حرف Y به حالت ۴۵ درجه پرینت شده اند یا حالت گستردگی کمتری دارند، به همین دلیل نیازی به ساپورت گذاری در ساخت این قطعه نمی باشد.
• حرف H از پیچیدگی بیشتری برخوردار است ولی در صورتی که قطعه ی مرکزی دارای طول کمتر از ۵ میلی متر باشد نیازی به ساپورت گذاری نمی باشد و می توان با پل زدن آن قطعه را پرینت کرد اما در صورتی که از حد معمول بیشتر باشد باید از ساپورت استفاده نمائید.
• اما T حتما به ساپورت گذاری نیاز دارد و هیچ دلیلی برای بازوها بدون آن پرینت شود وجود ندارد. و در صورتی که از ساپورت استفاده نشود ممکن بازوها به زمین بیفتد و یا دچار خیمدگی شدید شود.
این مدل سه بعدی مدلی در روش FDM می باشد.