l
در پرینت سه بعدی های مدل FDM حداکثر اندازه سرعت تا چه حد می باشد؟ آیا فرآیند پرینت سه بعدی بستگی به سرعت آن دارد و چه تاثیری خواهد داشت؟
زمانی که شخصی قصد ساخت یک شی پیچیده با هزینه ی کم را داشته باشد می تواند از پرینت سه بعدی برای این کار استفاده نماید. اما بر خلاف آنچه که تصور می کنید به راحتی نمی توان یک کد دیجیتالی کامپیوتری که بیان کننده ی مدل سه بعدی می باشد را به اشیای فیزیکی که قابل لمس باشد تبدیل نمود. ( به ویژه در تکنولوژی FDM) . عواملی مثل اندازه ی قطعه ی مورد نظر شما و کیفیت چاپ تاثیر بسزایی در سرعت و زمان پرینت او خواهد داشت. در این مطلب قرار است تاثیر سرعت چاپ بر اندازه و کیفیت پرینت سه بعدی با متریال فیلامنت را بررسی نمائیم.
سرعت چاپ پرینت سه بعدی:
گروه های مختلف سرعت چاپ در پرینت سه بعدی با متریال فیلامنت به سه نرخ تقسیم می شوند؛
۱- ۴۰ تا ۵۰ میلی متر بر ثانیه
۲- ۸۰ تا ۱۰۰ میلی متر بر ثاینه
۳- و گروه دیگری هستند که سرعت بالاتر از ۱۵۰ میلی بر ثانیه را نیز دارند.
و پرینت سه بعدی های مختلفی وجود دارند که دارای سرعت بیشتری هم می باشد. به عنوان مثال: Ultimaker 3
معمولا در پرینترهایی که سرعت آن ها زیاد باشد و از ۱۵۰ میلی ثانیه بیشتر باشد دقت چاپ و همچنین افت کیفیت در پرینت سه بعدی وجود خواهد داشت و ممکن است در تزریق فیلامنت دچار مشکل شوید. ( این نکته را در نظر داشته باشید که مدل در سرعت چاپ بسیار تاثیر دارد اگر مدل ما مدل ساده ای باشد تاثیر چندانی نخواهد داشت اما اگر مدل پیچیده تر باشد و جزئیات آن بیشتر باشد سرعت تاثیر بیشتری در افت کیفیت آن خواهد شد.)
می توان در نرم افزار های پرینت سه بعدی سرعت آن را تنظیم نمود. مثلا در نرم افزار Slicing software می توان در قسمت Print speed در Tab Basic این تنظیمات را اعمال نمود. البته ممکن است در ورژن های دیگر این نرم افزار تنظیمات در جای دیگری باشد.
زمانی که تنظیمات سرعت را در نرم افزار پرینت سه بعدی انجام دادید بعد از اعمال آن زمان پرینت دوباره محاسبه می شود. البته این زمان تقریبی می باشد اما به زمان دقیق نزدیک می باشد.
نکته دیگری که در سرعت چاپ در پرینت سه بعدی وجود دارد اندازه مدل سه بعدی می باشد که تفاوت سرعت در مدل های کوچک حس نشده است. اما در مدل های بزرگ تر این تفاوت بسیار محسوس و مهم می باشد. بهتر است برای نداشتن مشکل کیفیت و خطای سرعت سرعتی معقولی را برای پرینت سه بعدی خود تنظیم نمائید.
میزان ضخامت لایه های پرینت سه بعدی در طول زمان ساخت بسیار موثر است و هرچه لایه های ساخت نازکتر و ظریف تر انتخاب گردد سرعت پرینت کاهش خواهد یافت .
برای این که در زمان صرفه جویی شود و مشکل افت کیفیت در چاپ پرینت سه بعدی نداشته باشید بهتر است مدل خود را به چند قطعه تقسیم بندی نمائید و سپس در کنار هم در یک بستر پرینت سه بعدی یا به طور جداگانه در پرینترهای مختلف آن را ایجاد نمائید. اگر به جداگانه مدل خود را بسازید می توانید در نهایت آن قطعه ها را به هم بچسبانید و یک مدل یکپارچه نیز بسازید.